Postikortteja lisätty kauppaan

posted in: Kuvitus, Luovana | 0

Joko saa puhua joulusta? Joo, jes!

Pyöräytin tuossa viime viikolla pöytälaatikossani lojuneesta peurasta vihdoinkin kelvollisen version joulukortiksi.

 

 

Siitä tuli mielestäni niin ihana, etten malta lähettää niitä itsekin ystävilleni. Painatettavaksi pääsi myös jo pari vuotta sitten piirtämäni Suden Yö-kortti. Nämä molemmat kortit eivät ole ihan sieltä perinteisimmästä päästä joulukortteja. Toisaalta, vaikka ne ovat mustia ja väriltään melko synkkiä, mielestäni tunnelma niissä ei kuitenkaan ole. Ennemminkin taianomainen ja lämpöinen.

 

 

Molemmat alkuperäiset kuvat olen piirtänyt mustekynällä, Suden Yö-kortissa oli mukana myös hiili.

Kortit löytyvät nyt myös verkkokaupasta, ja myöhemmin tulevat myyntiin myös Televisio Lifestyle Storeen Turkuun. Kannattaa laittaa kortit tilaukseen niin lähetys ehtii tulla hyvissä ajoin.

 

Tästä ostoksille

 

Ihanaa joulun odotusta!

Laura

 

 

Kauppa on auki! + alekoodi

posted in: Uncategorized | 0

 

Voitteko uskoa, vihdoin ja viimein se on valmis! Yön pimeinä tunteina pystytetty verkkokauppa on nyt valmiina palvelemaan, ja voit ostaa suoraan julisteitani sieltä.

 

 

Parhaillaan julisteita ei ole missään muualla myynnissä, joten jos haluat itsellesi uniikin teoksen, this is the right place.

Päivitän “mallistoa” ajoittain, joten kannattaa pysyä kuulolla facebook-sivuillani ja blogissani. Facebookissa julkaisen myös silloin tällöin tarjouksia, joten kipin kapin seuraamaan täältä. 

Julisteet ovat täydellisiä lastenhuoneeseen tai vaikka lahjaksi. Olen myös lisännyt kauppaan pari erikoisuutta: kaksi eri teosta joissa saat itse valita värimaailman. Piirrän toiveiden mukaan teoksen loppuun, joten saat taatusti ainutlaatuisen teoksen.

 

 

Avajaisten kunniaksi saat tämän viikonlopun ajan kaikki julisteet -15% tilauksen loppusummasta sunnuntaihin 3.9.2017 asti koodilla olenluovana.

Eikun ostoksille!

Laura

 

 

Sokerikuorinta

posted in: DIY | 0

 

Haluan jakaa teille ihan mahtavan sokerikuorintaohjeen. Olen itse tehnyt tätä monta kertaa sekä itselleni, että lahjaksi.

Sokerikuorinta
Ohje on yksinkertainen:

Ainesosat:

1 dl kookosöljyä

1,5 dl sokeria

1 limen kuori raastettuna

Sulata hieman öljyä mikrossa, sekoita kaikki aineet, purkita, kuori.


Tällä ohjeella saat takuuvarmasti pehmoisen ihon. Sokeri kuorii ja kookosöljy pehmentää.

Teokset rakkauden

posted in: Kuvitus | 1

Aika usein ystävät ja tuttavat pyytävät minua piirtämään heille jotain. Teen näitä aina tosi mielelläni, sillä usein he antavat aina minulle täysin vapaat kädet toteuttaa, heidän antamin vinkein ja ajatuksin. Tilaustyöt sinänsä eivät innosta minua jos ne on täysin ennalta määriteltyjä jokaista piirtoa myöden, sillä enhän kuitenkaan ole mikään printteri.

 

 

Kun teoksen takana on joku syvempi ajatus, tulee teoksen luomisestakin isompi juttu. Kuten tämä kuvissa näkyvä teos. Sain jokin aika sitten pyynnön omalta rakkaalta veljeltäni tehdä hänelle teos, joka tukisi häntä hänen elämässään meneillään olleissa suurissa muutoksissa. Tein tätä teosta kolmisen kuukautta. Luonnostelin, pyyhin pois, luonnostelin, pyyhin pois. Huomasin, että oli vaikea mennä toisen päähän sisälle, ja tulkita hänen tunteitaan paperille. Huomasin, että tämä työ on ehkä tärkein mitä olen koskaan ennen tehnyt, samalla todeten, että se on ehkä myös paras.

 

 

Sama koskee kaikkia piirustuksia joita teen lapsilleni. Tein tämän alla olevan piirustuksen pojalleni. Toivon kovasti, että kun lapset kasvavat isoksi nämä piirustukset joita heille teen seuraavat mukana.

 

 

Se mikä on yhteistä kaikille piirustuksilleni, oli teos sitten veljelleni, pojalleni, tyttärelleni tai kenelle tahansa on Rakkaus. Piirrokseni ovat rakkautta. Ja sen tunteen haluan välittää teoksieni kautta kaikille muille, sekä piirustusten omistajille että niille jotka niitä katsovat.

 

Laura

 

DIY Leimasin

posted in: DIY, Luovana, Tutoriaalit | 0

Ystävänpäivä on tuloillaan ja nyt vihdoin löytyi sopiva aika testailla kortti-ideoita. Olin suunnitelut kokeilevani linoleum-painantaa, mutta Tigerissa silmiin osui DIY leimasinsetti ja päätinkin kokeilla tätä. Pakko myöntää, että itselleni pieni piipertäminen on jollain tapaa todella terapeuttista, mutta jos ette nauti pikkutarkasta näpläämisestä niin leimasimien teko kannattaa aloittaa melko yksinkertaisista muodoista

Jenni

Lue lisää täältä

 

 

 

Joulukuusen koristeita värityskirjasta

posted in: DIY, Tutoriaalit | 0

Muistat varmaan vielä aikuisten värityskirjat? Se suurin buumi on tainnut jo hiukan laantua, enkä ole pitkään aikaan kuullut sen kummemmin asiaa hehkutettavan.

Idea on hauska, ei siinä mitään, mutta itse kyllästyin ensimmäisen väritetyn kuvan jälkeen. Sen sijaan että olisin kokenut mitään sen suurempaa mindfullness flowta, en jostain syystä jaksanut innostua. Liekö johtuvan siitä että muutenkin piirtelen, ja koen ehkä ennemmin siitä saavani enemmän irti. No, oli miten oli, tämä tarkoitti sitä että lahjaksi saadut mindfullness-värityskirjat nököttivät kirjahyllyssä tyhjän panttina.

 

 

Siispä keksin oivan tavan hyödyntää vanhat kirjat: leikkelin sivuista joulukuusen koristeita. Jos sinullakin on vanhoja värityskirjoja lojumassa kirjahyllyssä, suosittelen kurkkaamaan ja kokeilemaan alla olevaa ohjetta!

Katso ohje täältä

 

Parhaillaan tuo tekemäni nauha ei suinkaan korista joulukuusta vaan työhuoneen ikkunaa. Olen myös käyttänyt sitä synttärijuhlissa koristeena, joten monikäyttöinenkin se on. Jopas jotakin!

Ei muuta kuin valoisaa joulun odotusta!

Puss o kram

Laura

Ryppysukat vauvalle

posted in: Neulonta | 0

Jokasyksyinen neuloosi on saapunut luokseni.

En tiedä teistä muista, mutta minua vaivaa aina villasukkien kanssa se, etten millään viitsi neuloa enää toista kun se toinen on valmis. Kyllästyttää tehdä taas samanlainen sukka. Onneksi vauvan villasukat tekee niin sutjakkaasti ettei ehdi kyllästymään, toinen asia sitten aikuisten sukkien kanssa.

Ryppysukat

 

Ryppysukat2

 

Nämä sukat olen neulonut jo jonkin aikaa sitten, mutta ohje on niin hyvä, että halusin sen linkata tänne teille. Suosittelen!

Vauvan villasukkien ohje

Puss o kram, nauttikaa ihanasta syksystä ja noista upeista väreistä!!

Laura

Lasinpuhallus

Lasinpuhallusta

posted in: Luovana, Uncategorized | 0

Vihjailin jo viikko(ja) sitten, että vuorossa on vähän erilaiseen taiteenlajiin tutustumista, joten jihuu, odotus on päättynyt: kyseessä siis otsikon mukaisesti lasinpuhallus. Lasinpuhallus on kirjaimellisesti keksitty jo ennen ajanlaskun alkua. Nykyisin lasinpuhallusta käytetään pääsääntöisesti taidelasien valmistuksessa. Riihimäen vanhasta lasitehtaasta löytyy Lasistudio Mafka&Alakoski (www.mafka-alakoski.fi), jossa pääsin kokeilemaan varmasti vaikeinta taiteenmuotoa, jota olen koskaan testannut. Lasinpuhallus näyttää helpolta, mutta kun saat puhallusputken ja sulan lasimassan sen päässä käteen ja yrität tasaisesti saada lasia oikeaan muotoilulämpötilaan niin huh alkaa hikoiluttaa- jos ei lasipajan lämpötila jo ennestään hikoiluttanut.

img-20160922-wa0013

Lasinpuhallus aloitetaaan keräämällä pyörivin liikkein sopiva lasimassa sulatusuunista puhallusputken päähän. Lasiseos sulatetaan uunissa n. 1400-1500 asteessa ja työstölämpötila on n. 1000 astetta. Esineen valmistus alkaa siitä, että kerätyn lasiklöntin sisälle puhalletaan vähän ilmaa, jolloin lasin sisään muodostuu ontelo. Yksinkertaisuudessaan tästä pikkuhiljaa aletaan muokkaamaan esinettä vuoroperään lämmittäen lasia lämmitysuunissa, muotoilemalla esinettä erilaisten apuvälineiden avulla ja puhaltamalla hiljalleen esinettä suuremmaksi. Helppoa – yeah right.

Alkuperäinen lasimassa ei yleensä riitä vaan lasia otetaan sulatusuunista lisää sopivassa työvaiheessa. Puhallusputkea pyöritetään jatkuvasti, jotta lasi pysyisi tasaisena ja symmetrisenä. Lämmitysuunin vieressä on kohtuullisen kuuma ja lasin pyörittäminen tasaisesti, kun se on jo melkein valuvaa, on todella haastavaa. Tämä ei todellakaan ole mitään DIY-taidetta – lasistudion taiteilijat hoitivat vaikeimmat (ja vaarallisimmat) osuudet ja itse pääsin avustamaan niin paljon kuin uskalsin.

Muutamia lasinpuhallusillan aikana oppimia juttuja lasitaiteen massiivisen arvostuksen lisäksi oli:

  • Tärkein asia on pyörittää jatkuvasti ja tasaisesti puhallusputkea. Siis jatkuvasti ja tasaisesti, ei paniikinomaisesti epätasaisesti.
  • Lasiesineissä olevat väriaineet reagoivat eritavoin kuumuudessa eli jos lasiesineessä on kahta tai useampaa eri väriä on valmistus aina hankalampaa ja esineestä on vaikeampaa saada tasaista.
  • Epäsymmetriset kuplat saadaan lasiin ripottelemalle esineen pintaan soodaa. Symmetriset kuplakuviot sekä esimerkiksi spiraalikierteet saadaan puhaltamalla aluksi lasimassa kylmän metallisen muotin sisään.
  • Lasiesineitä muotoillaan puisten ja paperisten (!) työvälineiden avulla. Esineen pintaa siloitetaan muotoiluvaiheessa jatkuvasti märällä sanomalehdellä.
  • Jos kokeilet lasinpuhallusta kannattaa miettiä mitä puet päällä. Lämpötila lasistudiossa on kohtuullisen korkea, uunin lähettyvillä hiki virtaa. Tekokuituiset vaatteet kannattaa jättää kotiin ja pitkät hiukset on syytä laittaa ponnarille.

 

Ja tässä todistusaineistoa. Suosittelen lämpimästi (heko heko ).

Lasinpuhallus

Sulatusuunista otettu lasimassa pyöritellään väriaineessa

Lämmitys

Lasin lämmitystä ja väriaineen sulatusta puhallusputkea pyöritellen

Lasinpuhallus

Ja sitten puhallus

lammitysuuni           lasin-muotoilua

ja lämmitys ja muotoilu…

…ja puhallus ja lämmitys jne. Lisää lasimassaa uunista ja taas lämmitys ja puhallus.

tyovalineita     lasin-muotoilua

Osa työvälineistä näyttää keskiaikaisilta kidutusvälineiltä. Tärkein muotoiluväline kuitenkin oli veteen kastettu sanomalehti.

Puhallus

Ja loppuun vielä kunnon puhallus lopullisen muodon saamiseksi.

Lopputulos jäähdytyksen jälkeen näyttää tältä

Lasimaljakko

ja kuten näkyy, ensimmäisellä yrityksellä kaikki muodot eivät osuneet ihan kohdalleen. Ensikerralla saan linjat suoriksi!

Maljakko

Pusuja

Jenni

 

 

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

betoniruukku

DIY Betoniruukut

posted in: DIY, Tutoriaalit | 0

Pirkka-lehdessä oli alkuvuonna juttu Tee-se-itse betoniruukuista ja vihdoin kesällä pääsin ulkoilmaan toteuttamaan projektia. Myös Pinterestistä löytyy suuri määrä ideoita betoni DIY-projekteihin (hakusanat: DIY + Concrete). Ajattelin kuitenkin lähteä liikkeelle suhteellisen helposta projektista eli ruukuista.

Pirkan sivuilta löytyvä ohjeistus on hyvä, mutta melko simppeli, joten muutamista lisäohjeistuksista ei ole varmastikaan haittaa. Tykkäsin lopputukoksesta sen verran, että suunnitelmana on tehdä näitä lisää eri väreissä. Pirkan nettiartikkeli löytyy täältä.

Katso ohje täältä

concrete

Terkuin

Jenni

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Voita piirustus!

posted in: Kuvitus | 0

Lupailin eilen some-kanavissamme että järjestäisimme arvonnan, jossa voit voittaa yhden piirustuksistani. Tämä peura sai inspiraatiota ulkona riehuvasta Rauli-myrskystä, ties minne se kuljettaa tätä seikkailijaa.

 

thumb_IMG_8258_1024

 

Arvonta onkin nyt käynnissä Facebookin ja Instagramin puolella, jossa voit voittaa tämän seikkailevan peuran itsellesi. Arvontaan osallistutaan tykkäämällä julkaisusta joko Instagramissa tai Facebookissa, tai miksei vaikka molemmissa. Voit myös halutessasi kertoa minkä värisiksi haluaisit piirustuksen ilmapallot, voittaja saa ne toiveidensa mukaisesti väritettynä.

 

thumb_IMG_8256_1024

 

Piirustus on aito ja alkuperäinen, signeerattu A4-kokoinen teos.

Voittaja arvotaan sunnuntaina 4.9.2016 klo 21:00 kaikkien Instagramissa ja Facebookissa julkaisusta tykänneiden kesken.

 

thumb_IMG_8257_1024

 

Toivottavasti tykkäät!

Laura

 

Osallistu täällä:

www.facebook.com/luovana

www.instagram.com/luovana

 

M O I !

posted in: Luovana | 0

Laura täällä moi!

Laura

Lupasin jokin aika sitten uusia tuulia (kröhöm, siitä taitaakin olla vuosi poikineen).  Mutta NYT, vihdoin ja viimein teidän odotuksenne palkitaan! Miten hassua että ajattelen teidän odottaneen tätä, hahahaa.

No kuitenkin, Luovana jatkaa nyt taivaltaan täällä uudella blogialustalla. Uutta tulee jossain vaiheessa olemaan myös se, että teoksiani saa ostaa jossain vaiheessa täältä. Ja kuin vanha myyntimies konsanaan EI SIINÄ VIELÄ KAIKKI! Olen nimittäin saanut kaverin seurakseni. On se kivaa, ettei tarvitse täällä yksikseen höpötellä, vaan voi sitten kaverinkin kanssa välillä.

Say hello to my sister from another mother: Jenni!

Laura

Jatkossa siis täällä kirjoitteleekin kaksi. Rumien selfiein lisäksi tavoitteenamme on auttaa teitä löytämään juuri ne parhaimmat DIY jutut, ompelukaavat ja terveelliset reseptit joita kokeilla (tai ei). (Lisäksi tavoitteenamme on opetella miten selfie-sana taivutetaan. Selfieiden? Selfiein? what?) Tuolta sivun yläkulmasta löytyy koosteena kaikki reseptit, DIYt ja kuvitukset. Etusivulle olemme koostaneet omia suosikkejamme.

Ennen kaikkea toivomme että meidän tekeleet, kokeilut ja kuvitukset tuovat sulle hyvän mielen, inspiraatiota ja iloa päivääsi. Muista seurata meitä myös SOME-kanavissamme, linkit footerissa. Pinterestiin kokoamme mielenkiintoisia projekteja, reseptejä ja muita vinkkejä, Facebookissa ja Instagramissa julkaisemme mm. ajoittain kilpailuja.

Muistakaa: elämä on lyhyt, hassutelkaa höpönassut!

Laura

Keltaista!

1

 

Mulla on meneillään jo vuosia kestänyt keltainen kausi. En tiedä yhtään toista väriä joka piristäisi yhtä paljon, ja toisi samanlaista iloa. Lapsetkin saavat siitä kärsiä jo, sillä ompelen mielellään heillekin keltaista. Nyt tein Viljamin Puodin Hattarakekkereistä Irpelille paidan, johon mätsäsin sitruunankeltaiset housut.

 

kekkerikollaasi

 

Molemmat kaavat Ottobrelta, housut relaxed fit ja paita on the road.

Mä haluun kans tollaset housut!

 

Laura

 

Uunijuurekset

posted in: Reseptit | 0

thumb_IMG_8181_1024

 

Yksi vakioruuistamme on uunijuurekset periaatteella: mitä kaapista löytyy. Useimmiten niihin tulee porkkanan ja palsternakan lisäksi joko bataattia tai punajuuria.

 

thumb_IMG_8182_1024

 

Pilkotut juurekset höystetään öljyllä ja valkosipulilla. Saksanpähkinät, rucola ja tsatsiki ovat täydellisiä seuralaisia uunissa paahdetuille juureksille.

 

thumb_IMG_8188_1024

 

Tällä kertaa teimme kylkeen myös linssipyöryköitä.

Koko reseptin näet täältä

 

 

Laura

 

 

Harmaa pipo

posted in: Neulonta | 0

Tein tällaisen harmaan neulepipon meidän kolmevuotiaalle.

pipo

Pipo on neulottu tämän Ullan ohjeen mukaan, ilman ketjuja. Harmaana lankana taisi olla Reggae merinovillalanka ja keltainen pallura on Novitan seiskaveikkaa. Tuo reggae on muuten erinomainen jos on herkkä villalle, ei kutita yhtään!

IMG_6019

 

Pipoa koristaa pieni kuningaslintu”nappi” jonka tein kutistemuovista. Halusin testata pysyvätkö tussilla piirretyt viivat uunissakin. Ja pysyivät! Hiukan sai varoa ettei sormilla sohaise vahingossa pintaa, mutta toimi ihan hyvin.

 

IMG_6027

 

Kopioin kuvan suoraan piirustuksen päältä, piirtäen kaikki oleelliset varjostukset ja viivat. Sitten vain leikkasin irti ja laitoin uuniin kutistumaan.

 

pipolintukollaasi

 

Keltaiset osat on maalattu valmiiseen koristeeseen keltaisella kynsilakalla ja siveltimellä. Jälkikäteen tummensin myös hieman vaalenneita osioita mustalla permanent tussilla. Tein kuvion reunoihin reiät joista sen saa ommeltua napin tapaan kiinni kankaaseen.

Ihan hauska kokeilu. 🙂

Laura

Neulatyyny

posted in: DIY, Tutoriaalit | 0

Olen jo aikaisemminkin tehnyt vastaavia neulatyynyjä, ensin omiin tarpeisiin ja sen jälkeen muutamalle ompelevalle kaverille lahjaksi.

Tykkään tästä siksi että se on oikeasti todella helppo, siisti ja niitä voi varioida loputtomiin. Alkuperäisen ohjeen löysin PaaPiin blogista.

Katso kuvalliset ohjeet tuosta alla olevasta linkistä.

Itse tein muuten omani sellaiseen Ikean purkkiin jossa on magneetti pohjassa. Näin saat neulatyynyn kiinnitettyä vaikka seinälle, pois pienten käsien ulottuvista. 🙂

Laura

thumb_IMG_7918_1024

Lue neulatyynyn ohje